Ingrediente Tochitura de porc
- 1 kg carne de porc
- 300 g cârnaţi afumaţi
- 3 linguri ulei
- 300 ml apă
- 200 ml vin alb
- 3 linguri de pastă de roşii
- 1/2 lingurită cimbru
- 2 frunze dafin
- 3-4 cătei de usturoi
- sare
- piper negru măcinat
- 250 g telemea de oaie
- mălai pentru mămăligă
Mod de preparare Tochitura de porc
- Se taie carnea şi cârnaţii în cuburi de 3 – 4 cm.
- Se pun bucăţile de carne să se prăjească, într-o tigaie încinsă cu 3 linguri de ulei şi se întorc de pe o parte pe alta, numai când au prins o crustă.
- După ce s-a rumenit carnea adăugaţi cârnaţii şi mai prăjiţi totul încă 3 minute.
- Adăugaţi pasta de rosii, 200 ml de vin alb sec, 300 ml de apă şi foile de dafin.
- Acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit timp de 30 de minute.
- Curăţaţi şi tocaţi usturoiul din cuţit.
- Adăugaţi sare, piper, usturoi, boia de ardei şi cimbru. Completaţi cu apă dacă e cazul.
- Mai fierbeţi înăbuşit 10 minute.
- În paralel faceţi o mămăligă (din 2 căni de mălai şi 5 de apă, puţină sare şi ulei).
Tochitura de porc se servește caldă împreună cu mămăligă şi brânză alături de murături.
Article Categories:
Retete Culinare