mai 5, 2020
66 Views

Tochitura de porc cu mamaliga

Ingrediente Tochitura de porc

  • 1 kg carne de porc
  • 300 g cârnaţi afumaţi
  • 3 linguri ulei
  • 300 ml apă
  • 200 ml vin alb
  • 3 linguri de pastă de roşii
  • 1/2 lingurită cimbru
  • 2 frunze dafin
  • 3-4 cătei de usturoi
  • sare
  • piper negru măcinat
  • 250 g telemea de oaie
  • mălai pentru mămăligă

Mod de preparare Tochitura de porc

  • Se taie carnea şi cârnaţii în cuburi de 3 – 4 cm.
  • Se pun bucăţile de carne să se prăjească, într-o tigaie încinsă cu 3 linguri de ulei şi se întorc de pe o parte pe alta, numai când au prins o crustă.
  • După ce s-a rumenit carnea adăugaţi cârnaţii şi mai prăjiţi totul încă 3 minute.
  • Adăugaţi pasta de rosii, 200 ml de vin alb sec, 300 ml de apă şi foile de dafin.
  • Acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit timp de 30 de minute.
  • Curăţaţi şi tocaţi usturoiul din cuţit.
  • Adăugaţi sare, piper, usturoi, boia de ardei şi cimbru. Completaţi cu apă dacă e cazul.
  • Mai fierbeţi înăbuşit 10 minute.
  • În paralel faceţi o mămăligă (din 2 căni de mălai şi 5 de apă, puţină sare şi ulei).

Tochitura de porc se servește caldă împreună cu mămăligă şi brânză alături de murături.

Article Categories:
Retete Culinare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *