Ingrediente pentru Tocanita de cartofi
- 1.5 kg cartofi fainosi
- 4 bucati de carne afumata
- 1 ceapa mare
- 1 morcov
- 1/2 ardei gras rosu
- 1 lingurita boia dulce
- 3 linguri de ulei
- sare
- piper
- delicat de legume
- cateva fire de patrunjel si marar
Mod de preparare pentru Tocanita de cartofi
- Cartofii trebuie curatati si spalati bine si apoi taiati in cuburi potrivite.
- Se toaca ceapa marunt si ardeiul cubulete. Intr-o craticioara potrivita ca dimensiune, punem cele 3 linguri de ulei si asteptam sa se incinga, apoi punem ceapa, ardeiul si carne afumata, cca 5 minute.
- Se adauga cartofii si se amesteca bine, apoi se adauga si apa aproape cat sa acopere cartofii (cam 2 cani si jumatate).
- Se pune capac la cratita si se lasa totul la fiert, la foc mediu, pana cartofii sunt fierti (cca 30 minute).
- Cand cartofii sunt fierti bine se adauga, boia dulce, sare, piper si delicat dupa gust. Se stinge focul, se adauga patrunjelul si mararul tocat.
- Se acopera cu capac si se lasa la racit. Tocanita este cea mai buna dupa ce sta cateva ore la racit, sosul se ingroasa si gustul se intensifica.
Article Categories:
Retete Culinare