mai 9, 2020
133 Views

Tocanita de cartofi

Ingrediente pentru Tocanita de cartofi

  • 1.5 kg cartofi fainosi
  • 4 bucati de carne afumata
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1 lingurita boia dulce
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • delicat de legume
  • cateva fire de patrunjel si marar

Mod de preparare pentru Tocanita de cartofi

  • Cartofii trebuie curatati si spalati bine si apoi taiati in cuburi potrivite.
  • Se toaca ceapa marunt si ardeiul cubulete. Intr-o craticioara potrivita ca dimensiune, punem cele 3 linguri de ulei si asteptam sa se incinga, apoi punem ceapa, ardeiul si carne afumata, cca  5 minute.
  • Se adauga cartofii si se amesteca bine, apoi se adauga si apa aproape cat sa acopere cartofii (cam 2 cani si jumatate).
  •  Se pune capac la cratita si se lasa totul la fiert, la foc mediu, pana cartofii sunt fierti  (cca 30 minute).
  • Cand cartofii sunt fierti bine se adauga, boia dulce, sare, piper si delicat dupa gust. Se stinge focul, se adauga patrunjelul si mararul tocat.
  •  Se acopera cu capac si se lasa la racit. Tocanita este cea mai buna dupa ce  sta cateva ore la racit, sosul se ingroasa si gustul se intensifica.
Article Categories:
Retete Culinare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *