sept. 16, 2020
21 Views

Placinta cu branza dulce si stafide

Găteşte cea mai delicioasa Placinta cu branza dulce si stafide, o retetă simplă ca la mama acasă.

Ingrediente aluat:

  • 4 oua intregi
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 24 linguri faina
  • 1 lingura de praf de copt

Ingrediente crema:

  • 500 g branza dulce de vaci
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri gris (rase)
  • o mana buna de stafide
  • 5-6 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust)
  • 2 pliculet de zahar vanilat (10g.)

Mod de preparare Placinta cu branza dulce si stafide

  • Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de aprox. 35 cm. lungime/25 cm. latime (tava se poate unge cu unt si presara cu faina).
  • Pentru blat, se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza.
  • Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternand cu laptele (laptele trebuie la temperatura camerei). Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
  • Se toarna jumatate din aluat in tava si se baga pentru aproximativ 10-15 minute la cuptor.
  • Se scoate apoi si se pune amestecul de branza dulce, adica toate ingredientele de la crema, amestecate bine.
  • Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru cca. 45 de minute. In ultimele 15 minute, dati focul mai incet (150 grade C).
  • Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra. Se taie cand este racita complet.

Article Categories:
Retete Culinare · Retete de prajituri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *