Găteşte cea mai delicioasa Placinta cu branza dulce si stafide, o retetă simplă ca la mama acasă.
Ingrediente aluat:
- 4 oua intregi
- 18 linguri zahar
- 18 linguri ulei
- 18 linguri lapte
- 24 linguri faina
- 1 lingura de praf de copt
Ingrediente crema:
- 500 g branza dulce de vaci
- 4 oua
- un praf de sare
- 5 linguri gris (rase)
- o mana buna de stafide
- 5-6 linguri de zahar (sau mai mult, dupa gust)
- 2 pliculet de zahar vanilat (10g.)
Mod de preparare Placinta cu branza dulce si stafide
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade C (foc potrivit) si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de aprox. 35 cm. lungime/25 cm. latime (tava se poate unge cu unt si presara cu faina).
- Pentru blat, se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul si se freaca pana se incorporeaza.
- Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedant alternand cu laptele (laptele trebuie la temperatura camerei). Aluatul trebuie sa curga cand e luat cu lingura dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
- Se toarna jumatate din aluat in tava si se baga pentru aproximativ 10-15 minute la cuptor.
- Se scoate apoi si se pune amestecul de branza dulce, adica toate ingredientele de la crema, amestecate bine.
- Se toarna restul de aluat si se pune la copt pentru cca. 45 de minute. In ultimele 15 minute, dati focul mai incet (150 grade C).
- Cand este gata se pudreaza cu zahar pudra. Se taie cand este racita complet.