Gateste pilaf de orez cu legume, retetă simplă. Află secretul cum poti face cel mai gustos pilaf de orez cu legume.
Ingrediente
- 1 cana orez
- 3 cani de apa
- 1 ceapa medie
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 150 g ciuperci
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- marar verde
Mod de preparare Pilaf de orez cu legume
- Spalam orezul si il punem intr-un bol.
- Punem o cana de apa peste el si il lasam asa pana ne ocupam de pregatirea legumelor.
- Taiem ardeiul cubulete, morcovii ii dam pe razatoarea cu gauri mari, ciupercile si ceapa le tocam marunt.
- Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, morcovul, ciupercile si ardeiul gras. Amestecam si avem grija sa nu se arda legumele.
- Cand ceapa devine sticloasa, adaugam orezul cu tot cu apa in care a stat, punem si restul de apa (cele doua masuri), amestecam, adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba aproximativ 15-20 minute, timp in care amestecam des, astfel incat pilaful sa nu se lipeasca de fundul vasului.
- Vom observa ca orezul se va umfla si apa va scadea.
- Oprim focul, adaugam mararul verde tocat marunt.