mai 26, 2020
19 Views

Pilaf de orez cu legume

Gateste pilaf de orez cu legume, retetă simplă. Află secretul cum poti face cel mai gustos pilaf de orez cu legume.

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 3 cani de apa
  • 1 ceapa medie
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 150 g ciuperci
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • marar verde

Mod de preparare Pilaf de orez cu legume

  • Spalam orezul si il punem intr-un bol.
  • Punem o cana de apa peste el si il lasam asa pana ne ocupam de pregatirea legumelor.
  • Taiem ardeiul cubulete, morcovii ii dam pe razatoarea cu gauri mari, ciupercile si ceapa le tocam marunt.
  • Punem uleiul la incins, adaugam ceapa, morcovul, ciupercile si ardeiul gras. Amestecam si avem grija sa nu se arda legumele.
  • Cand ceapa devine sticloasa, adaugam orezul cu tot cu apa in care a stat, punem si restul de apa (cele doua masuri), amestecam, adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba aproximativ 15-20 minute, timp in care amestecam des, astfel incat pilaful sa nu se lipeasca de fundul vasului.
  • Vom observa ca orezul se va umfla si apa va scadea.
  • Oprim focul, adaugam mararul verde tocat marunt.
Article Categories:
Retete Culinare · Retete de Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *