mai 6, 2020
134 Views

Mancare de urzici cu usturoi

Mancare de urzici cu usturoi, reteta simpla. Afla cum sa faci o reteta gustoasa de urzici cu usturoi.

Ingrediente

  • 500g urzici
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură făină
  • 2-3 căței usturoi
  • 1 ceapă mare
  • sare, piper, dupa gust

Mod de preparare Mancare de urzici cu usturoi

  • Spală bine urzicile, folosind niște mănuși, pentru a evita înțepăturile lor. După ce le-ai curățat de orice urme de impurități, opărește-le într-un vas cu apă care a dat în clocot cu sare.
  • Lasă urzicile la fiert pentru aproximativ 20 minute.
  • Se toacă ceapa și cățeii de usturoi.
  • Când urzicile au fiert scurge-le de apă și toacă-le mărunt. Păstrează o cană din apa în care au fiert urzicile.
  • Într-o tigaie se pune 3 linguri de ulei si se călește ceapa pentru aproximativ 2 minute.
  • Se adaugă urzicile tocate, lingura de făină ( făina trebuie dizolvată într-un bol cu apă pentru a nu face cocoloașe).
  • Adaugă usturoiul tocat, piper și sare după gust și cana de apă în care au fiert urzicile.
  • Amestecă în continuu, pentru a nu se lipi mâncarea de fundul tigai.
  • Este gata când compoziția se îngroașă. Servește mâncarea de urzici caldă, mămăligă, ouă sau carne de pui.
  • Așadar, după cum vezi mâncarea de urzici este un preparat ușor de gătit și dietetic, având in vedere că 100 de grame de mâncare de urzici contin doar 52 de calorii, dintre care 2,5 g grăsimi, 4 g glucide și 3 g proteine.

Article Categories:
Retete Culinare · Retete de Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *