Macrou la cuptor cu legume, retetă simplă. De când mă ştiu mama pregătea această reţetă gustoasă şi strangea toată familia la masă.
Ingrediente
- 3 peşti macrou
- 4 căţei usturoi
- 800 ml roşii cubulete
- 100 ml apă
- 1 ardei gras
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- măsline
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare Macrou la cuptor cu legume
- Adăugaţi macroul în apă rece pentru a se decongela. Tăiaţi capul şi coada. Stropiţi cu puţină zeamă de lămâie şi apoi condimentaţi cu sare şi piper după gust, atât la interior, cât şi la exterior. Aşezaţi peştele într-o tavă termorezistentă care va merge la cuptor.
- Separat, adăugăm într-un bol 800 ml roşii cubuleţe, 100 ml apa, 1 lingură de zeamă de lămaie, 2 linguri ulei de masline, 4 catei de usturoi tocati marunt, 1 ardei gras tăiat fâşii, măsline, sare şi piper după gust.
- Turnaţi sosul în tava pregătită cu bucăţile de macrou şi adaugati la cuptor pentru 60 de minute sau până când peştele va fi rumenit exact pe gustul vostru.
- Când peştele va fi gata, adăugaţi o legătură de pătrunjel tocat mărunt.