mai 27, 2020
53 Views

Macrou la cuptor cu legume

Macrou la cuptor cu legume, retetă simplă. De când mă ştiu mama pregătea această reţetă gustoasă şi strangea toată familia la masă.

Ingrediente

  • 3 peşti macrou
  • 4 căţei usturoi
  • 800 ml roşii cubulete
  • 100 ml apă
  • 1 ardei gras
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 2 linguri ulei de măsline
  • măsline
  • pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare Macrou la cuptor cu legume

  • Adăugaţi macroul în apă rece pentru a se decongela. Tăiaţi capul şi coada. Stropiţi cu puţină zeamă de lămâie şi apoi condimentaţi cu sare şi piper după gust, atât la interior, cât şi la exterior. Aşezaţi peştele într-o tavă termorezistentă care va merge la cuptor.
  • Separat, adăugăm într-un bol 800 ml roşii cubuleţe, 100 ml apa, 1 lingură de zeamă de lămaie, 2 linguri ulei de masline, 4 catei de usturoi tocati marunt, 1 ardei gras tăiat fâşii, măsline, sare şi piper după gust.
  • Turnaţi sosul în tava pregătită cu bucăţile de macrou şi adaugati la cuptor pentru 60 de minute sau până când peştele va fi rumenit exact pe gustul vostru.
  • Când peştele va fi gata, adăugaţi o legătură de pătrunjel tocat mărunt.
Article Categories:
Preparate din Peste · Retete Culinare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *