apr. 30, 2020
90 Views

Fasole batuta cu sosul de ceapa

Ingrediente Fasole batuta

-500 g fasole uscata
-2 cepe
-1 morcovi
-o radacina de telina
-o radacina de patrunjel
-sare
-piper
-3-4 catei de usturoi
-50 ml ulei

Ingrediente sosul de ceapa

-3-4 cepe (cam 400 g)
-2 linguri ulei
-1 lingura pasta de tomate sau suc de rosii…
-piper
-sare

Modul de preparare pentru Fasole batuta

Se alege Fasolea, se spala in cateva ape si se pune la inmuiat in apa rece peste noapte pentru ca a doua zi sa fierba mai rapid. A doua zi se scurge bine apa si se acoperă cu alta apă. Se pune la fiert, iar după primul clocot se ia de pe foc, se scurge apa si se acoperă iar cu apa, de data aceasta trebuie apa fierbinte. Repetati acesta procedura de 2 – 3 ori pentru a obtine o fasole fara gaze, care produc balonari.

Cand fasolea este fiarta pe jumatate, adaugati ceapa, morcov, radacina de telina si de patrunjel tocate marunt. Daca lichidul scade prea mult si boabele sunt inca tari, mai adaugati apa fierbinte.

Spre sfarsit, adaugati pasta de rosii pentru a obtine o culoare placuta. Cand fasolea este fiarta bine, scurgeti zeama si-o pastrati intr-un castron

Boabele de fasole si legumele impreuna cu catei de usturoi pisati, le puneti in blender pana obtineti o pasta fina (Fasolea o mai puteti pasa si cu presa pentru piure de cartofi sau prin masina de tocat).

Sos de ceapa pentru fasole batuta

Ceapa se taie felii si se pune intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei si 2-3 linguri de apa. Se inabusa la foc mic, adaugand din cand in cand putina apa, pana cand ceapa este inmuiata. La final se adauga bulion sau suc de rosii, sarea, piper si se mai fierbe cateva minute.

Article Categories:
Retete Culinare · Retete de Post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *