mai 4, 2020
106 Views

Ciorba de Pui

Ciorba de pui cum facea bunica, retetă simplă. Află cum poti face cea mai gustoasă ciorbă de pui.

Ingrediente Ciorba de Pui

  • 6 bucăți de pui ( eu am facut cu aripioare )
  • 1 cepe
  • 2 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 rădăcină de ţelină (cca 50 gr)
  • 2 cartofi
  • 400 g roșii cubulete
  • 1 oua
  • Sare si piper după gust
  • 1 lingură borș magic pudra
  • Leustean verde

Mod de preparare Ciorba de Pui

  • Adaugam o oala de 5 L cu apa , la fiert iar când a dat in clocot, am adaugat aripioarele de pui.
  • Timp de aproximativ 15 min am strâns spuma de la suprafața, aceasta procedura repetândo de 2-3 ori, pana rămâne zeama limpede.
  • Se dau pe razatoarea mare morcovul si radacina de telina. Se toaca foarte marunt ceapa si ardeiul gras. Se calesc toate aceste legume in 2-3 linguri ulei incins pana se inmoaie (aproximativ 10 minute), amestecand des.
  • Se adauga in ciorba legulele calite impreuna cu cartofii taiati cuburi si rosiile cubulete. Se continua fierberea supei la foc mediu inca 30 minute. Daca scade prea repede puneti capacul pe oala.
  • Se bate oul si se toarna in supa in fir subtire, ca sa se faca zdrente. Se acreste supa cu o lingura de bors magic.
  • Se adauga in ciorba leusteanul tocat fin, sare si piper dupa gust.
  • Ciorba de pui se poate servi simpla sau cu smantana.
Article Categories:
Retete Culinare · Retete de ciorbe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *