Ingrediente
- 4 legaturi de loboda
- 2 morcov
- 200 ml suc de rosii
- 3-4 linguri de ulei
- 2-3 linguri de orez
- 2 ou
- 1 legatura ceapa verde
- leustean
- bors
- sare
Mod de preparare Ciorba de loboda
- Puneti la fiert 2,5 litri de apa.
- Spalati bine frunzele de stevie. Daca frunzele sunt prea mari, le puteti toca.
- Cand apa da in clocot, adaugati frunzele de stevie. Lasati-le sa fiarba aproximativ 20 de minute.
- Intr-o oala separata puneti 3-4 linguri de ulei si caliti ceapa verde (tocata). Adaugati apoi morcovii taiat cubulete, orezul si 200 g de rosii cuburi. Le lasati sa se caleasca cateva minute.
- Scoateti loboda care a fiert si o tocati marunt.(nu aruncati apa in care a fiert loboda). Adaugati in oala cu ceapa calita si le lasati sa se mai caleasca pentru inca 2-3 minute.
- Adaugati zeama in care a fiert loboda.
- Dupa 10 minute se adauga leustean, bors si sare dupa gust
- Bateti doua oua si le turnati in ciorba, inainte de a stinge focul.