Cartofi noi cu usturoi si ceapa verde, retetă simplă. Află cum poti face cea mai gustoasă reteta cu cartofi noi.
Ingrediente
- 1.5 kg de cartofi noi
- 500 ml de ulei pentru prăjit
- 3 căţei de usturoi
- 2 fire ceapă verde
- sare după gust
Mod de preparare Cartofi noi cu usturoi si ceapa verde
- Se spălaţi foarte bine cartofii de praf şi pământ cu un burete abraziv, frecând ușor coaja după care i-am pus în apă rece, curată.
- Se lasă să se scurgă în strecurătoare. Se zvântă ușor cu hârtie absorbantă de bucătărie
- Puneţi uleiul la încins într-un ceaun, apoi puneţi cartofii. Amestecaţi ca să fie toţi cuprinşi de ulei.
- Când cartofii devin aurii şi intră uşor furculiţa în ei, înseamnă că sunt gata.
- Scoateţi cartofii într-un bol incăpător, presăraţi-i cu usturoi şi ceapă verde tocată mărunt şi lăsaţi-i câteva minute să se aromatizeze.
- Serviţi cartofii cât sunt calzi, cu o salată alături.
Article Categories:
Retete Culinare